Det blir aldrig som man har planerat

resa med nyföddaFörst jag ber om ursäkt för mitt dåliga bloggande, jag tappade helt enkelt lusten för ett tag men nu ska jag verkligen göra allt för att blogga mera.

Jag sitter lite i skiten just nu faktiskt. Jag har blivit gravid igen och födelsedatumet är en månad innan vi åker till USA… vad gör man liksom…

Detta kommer ju förändra väldigt mycket med resan att ta med en liten nyfödd bebis men vi har beslutat att vi ändå ska göra denna resa fast det kan bli lite problem på vägen. Dock har vi beslutat att banta ner antal resan lite med lite mindre destinationer att se då det helt enkelt kommer bli för jobbigt att göra alla dessa stop. Men vi vill inte backa då sambon har fått ledigt och allt plus flyg är bokat med mycket annat.

Vi får helt enkelt anpassa oss så gott det går och försöker lösa detta på ett snyggt sätt även om det kommer bli riktigt jobbigt vid vissa tillfällen.

Jag läser just nu på vad vi ska försöka tänka på när vi reser med en sådan liten bebis och från vad jag har läst brukar det gå bra även om man är lite trött ibland. Kaffedrickandet kommer bli en vital del för min del då jag har beslutat mig för att endast amma den första månaden sen får det bli ersättning resten av tiden för jag orkar inte med några amningsproblem igen för det var verkligen jobbigt. Nu snyftar många till som läser detta men jag bryr mig inte för jag orkar inte må så dåligt ingen bara på grund av amningen.

mina tipsMina tips inför resan

Jag vill tipsa som 1177 resa med småbarn, där fanns en hel del tips på vad man ska tänka på vid en resa om där är några andra nyblivna föräldrar som är sugna på att resa.

Sen har jag även kollat på en liten resesäng inför resan som måste kunna gå in som handbagage vilket jag hittade på resesäng som har en hel del information om vilka resesängar som går att ta med på flyget som handbagage. Man vill ändå slippa att behöva köpa till extra resevikt på flyget då det är så himla dyrt.

Ett bärsele är också en väldigt viktig del i det hela då jag måste kunna bära omkring mitt barn hela tiden då vi inte kommer ha någon vagn att ta med oss. De är helt enkelt alldeles för stora att ta med och paraplyvagn är inte att tänka på med en sådan nyfödd bebis.

TryggaBarn har också väldigt bra information om resor med nyfödda så läs om ni själva har gått i tankarna att göra en resa med eran nya baby.